progenes.livejournal.com пишет:
«Не пройшло і 40 років, як я «відкрила» для себе Василя Земляка. Потрапив від до рук зненацька. Про такі випадки кажуть, що книжка мене знайшла сама.
По книжці знято фільм «Вавілон ХХ», але це і так всі знають. Фільм дивилась давно, але мова не про фільм, а про книжку. Перша частина бездоганна взагалі. Зараз так не пишуть. Багата мова, парадоксальні фрази, шикарні картини, об»ємні персонажі. Нічого лишнього, як вірш. Про персонажі додам ще одне слово: навіть останній мерзотник все одно не позбавлений симпатичних рис. Земляку вдалось навіть утриматись від спокуси намалювати ідеально позитивного героя — навіть той має якісь цілком людські вади (це я про козла Фабіяна). Вірю.
Коли починається друга частина, насичена ідеологією, то роман стає трохи нерівномірний і рваний, але все одно не втрачає гармонії. Хоча вже після поетичної смерті козла на гойдалці я нічого несподіваного не очікувала. Село живе і дихає, любить і блудить, ненавидить і прощає. Як не дивно, в пасторальних сценах жодного нав»язливого кіча і дешевої містики. Красота!
Книжка для повільного вдумливого читача. Такий собі Маркес за стилем і Платонов за змістом. Гуманний екзистенціалізм. «

Год

Отзывов пока нет.

Будьте первым, кто оставил отзыв на “Лебединая стая”

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *